RETIRS des de NUÏTAT

Començar de nou. Ciclejar.

Com si res. Com tot el que està viu. La primavera ens porta l’energia amagada, guardada, a vegades custodiada, a vegades oblidada. Com ha estat el teu hivern?

En ser mare diferents vegades, he après que el part no és un fet a part de l’embaràs. El part és un tram més de la vida dins de la dona. Una dona plena i oberta a relacions, a escenaris, a estats, a moments, al seu propi cos “sintiente”, perceptiu i pensant. Oberta a si mateixa i més enllà de si mateixa.

Així ens arriba la primavera. No aliena a com ha estat el nostre hivern. A com ens hem cuidat o descurat. En quins temes ens hem cuidat i a quins hem descurat. Perquè anem aprenent que no hi ha una sola primavera. Hi ha, a més, tantes primaveres com zones en la Terra, una primavera per a cada persona. Com arriba la teva? Com arribes tu a ella?

És en aquest petit i gran espai que ens donem per a autoindagar-nos que han anat naixent les pauses a Nuïtat. Parem a l’agost. Parem al gener. Ens entreguem a que la terra ens pari i es doni el guaret. No perquè ens sentim empobrides, sinó perquè el silenci permeti noves melodies, perquè la quietud obri nous gestos, perquè l’escolta pronunciï noves veus.

I així hem après que el retirar-se, l’escoltar-se endins, el fer-nos sentits i percepció, l’aquietar-se el cos, obre un espai molt gran dins. Tan gran com infinit, tan subtil com invisible, tan profund com ancestral, tan real com l’alè.

I d’aquí han nascut i florit tres formats, tres maneres d’aquest mateix retirar-nos, d’aquest mateix escoltar-nos, d’aquest mateix anar cap a dintre:

Enguany estem en la cinquena edició del Retir Donalluna dedicat a la relació de les dones amb la gran Mare. Un retir anual per a restablir, nodrir i donar espai a la relació del ventre-dona amb el ventre de la Pachamama. És un retir de silenci i quietud en el bosc, on cada dona està pell a pell amb la gran Mare. És un retir de nutrició, de despulla del vell, d’obertura al sentit de l’existir, i d’ancoratge en el propi cos-ventre-cor. Aquest sentir dona la confiança per a caminar el propi camí i la veritat pròpia. Depenent del grup són dues o tres nits, en els boscos del Montseny o del Montnegre. És un retir de cos en la Terra per a deixar anar tot. Acompanya la Farners.

El segon format el celebrem a Mas Pineda, prop de la ciutat d’Olot, als peus de l’Alta Garrotxa. Just fa dues setmanes finalitzavem la seva desena edició. Un cap de setmana complet en una casa del segle XIII, un lloc idíl·lic amb totes les comoditats; són grups molt reduïts i íntims per a així oferir una atenció molt personalitzada. Reben una cura continuada de tot el sistema, la qual cosa permet que cada participant es desoxidi a nivell cel·lular, emocional i mental. Ioga Kundalini, respiració conscient, bany de bosc, silenci, natura, temps sense fer més riquíssims aliments que amb amor teixeixen la Laia i la Sandra; tot això són els seus altars.

I, amb plaer, des d’Arbúcies, hem arribat a un paratge preciós del bosc, en una iurta construïda amb amor i devoció, i ens hem enamorat. Ens estimem amb Laia, en Roger i la Iona. Junts hem obert la possibilitat de fer un retir individual o en parella pel temps que es desitgi i en el format que acordem. T’acompanyem en un retir personal, a mesura de les teves necessitats i moment. Amb el menjar que desitgis, els massatges que desitgis, l’acompanyament espiritual que necessitis, amb foc si ho desitges, amb… Un retir a la teva mida enmig del bosc del Montseny per a redissenyar la teva vida i reinicialitzar el teu sistema corporal.

Nuïtat continua fent guarets dues vegades a l’any. Nosaltres continuem fent retirs personals per a no perdre’ns en la “marabunta” d’informació disponible i intentar no confondre’ns més del compte. I des d’aquest paratge d’experiència és que us oferim aquestes possibilitats de retirar-vos i tornar a percebre-us. Tornar a recordar qui ets i què t’està passant, què desitges que ocorri. Tornar a sentir què ets i com vols compartir-te al món.

Retirar-se per a sentir el dolor. Retirar-se per a ordenar-se. Retirar-se per a morir. Retirar-se per a reprendre la vida. Retirar-se per a ressorgir. Retirar-se per a continuar. Retirar-se per a manifestar-se. Retirar-se per a deixar anar. Retirar-se per a prendre. Retirar-se per a agrair que la vida ja ens ha pres!! Retirar-se i Ser!!!

Feliç primavera! Que ens prenguin les seves forces! Que l’atreviment a Ser sigui per a ara!!

Equip Nuïtat, Arbúcies, Montseny, Girona, juny 2022.

Comparteix:

Facebook
Twitter

Altres Articles

RETIRS des de NUÏTAT

Començar de nou. Ciclejar. Com si res. Com tot el que està viu. La primavera ens porta l’energia amagada, guardada, a vegades custodiada, a vegades oblidada. Com ha estat el teu

Llegir més »
Scroll to Top