Kundalini Ioga és la primavera dins nostre…

“La primavera esclata quan l’energia ja no pot aguantar-se més dins la Terra. Com un naixement dins el ventre de la mare, com un ou que es trenca, com un brot que esquerda, com un projecte que ens enamora… moviments d’ascendència, d’obertura, d’expansió.”

Aquestes últimes setmanes, a les classes de Kundalini, alquimitzant l’energia dels Ronyons i Aigües profundes, hi havia dies que ja volia esclatar l’energia. Volíem sortir abans d’estar plenes, plens. Volíem despistar la tensió de mantenir-nos continguts. Volíem despistar el plaer d’una nova profunditat. Mantenir-nos dins durant l’hivern és tan essencial com permetre la manifestació a la primavera. Si sortim abans d’hora no sostindrem la sortida, defallirem davant els obstacles. Si tardem massa a sortir, estanquem el procés i pot arribar a morir el brot que venia, la flor que contenia…

Ens entrenen per a distraure’ns cap a fora. Ens domestiquen per a desconnectar-nos de nosaltres, per escoltar el que no tenim ganes i fer el que no ens ve de gust. “Fer el que toca”. “Dir el correcte”. I d’aquesta manera anem contenint dins una contraforça de l’obligació, una rebel.lia que, depenent de l’estructura de caràcter de cadascú, es manifestarà més o menys encobertament.

Sortir cap a fora i no escoltar el procés cíclic de la natura interna, dels propis processos fa que no sapiguem si ens toca obrir o tancar, sortir o entrar, anar a la llum o la foscor, si és el moment de la llibertat o del vincle, si estic començant o acabant, si em toca callar o pronunciar, aquietar o alliberar.

Desconnectar-nos de nosaltres i està pendent del fora i dels altres, de les altres ens permet seguir els guiatges externs, les normes socials, no fer ús de la nostra possibilitat de pensar; ens permet sentir allò que els altres senten i, per tant, sentir-me en pertinença. El preu, sovint, és que hi ha poca claredat mental, molta dispersió, cansament físic i poca passió energètica i vital. El més greu, potser, és que hi ha una pèrdua de sentit. Què estic fent amb la meva vida? Per a què estic fent això? El cordó amb l’ànima s’està dissolent.

Anys més tard farem teràpia, o tindrem ansietat, o estarem de mala hòstia, o aprendrem a ser assertives, o somatitzarem, o ballarem, o farem ioga, o sortirem en bici, o farem pàdel, o treballarem més, o prendrem pastilles, o entrarem en depressió, o menjarem molt o poc, o cridarem quan no toca o plorarem sense aparents raons, o ens agafarà por, o entrarem a la queixa, o ens farem impotents, o patirem asma, o ens enganxarem a substàncies, o meditarem o ens farem activistes socials, o… Tot seran estratègies i desplaçaments, o manifestacions directes d’una força indòmita, primordial, salvatge i potent que ens continua donant alè i vida.

Li posem fre, distorsionem, i també aprenem a expressar, a fer-ne actes creatius, amorosos i fèrtils. Projectes grans i gestos petits. Petits gestos del dia a dia carregats de Presència. Propostes socials carregades de Transformació.

Tenim entre mans, en cada respiració, en la consciència d’on posem la nostra atenció, la possibilitat d’usar aquesta energia fonamental i vital. I això és el que fem en les nostres classes de Ioga. Respirar per obrir espai on no sabem que n’hi ha. Moure’ns per obrir espai i permetre que el flux arribi on no comptàvem. Meditar per adonar-nos que des de la quietud tenim els fils de la nostra vida.

Fem Kundalini ioga per a tornar a ordenar el nostre món, per adonar-nos que la por és un trajecte mental que construïm al llarg dels anys.

Fem Kundalini ioga per estirar allò que semblava fixe i inalterable. I així es mou el fixat de la nostra vida. No és que la por desaparegui. No és que la rigidesa es dissolgui. És que poden bellugar-se. És que també tenen el dret de viure, de fluir.

Fem Kundalini ioga per adonar-nos que res és tan greu. Fem Kundalini ioga per a recordar que som imprescindibles per les forces de l’Univers, insignificants en petitesa i extraordinaris per peculiars.

Fem Kundalini ioga per a deixar que allò que som pugui ser.

Fem Kundalini ioga per a deixar-nos una mica en la pau que el món vol manifestar.

Fem Kundalini ioga per a nosaltres i el plaer que ens dóna.

Fem Kundalini ioga per a recordar que no estem soles ni sols; per escoltar la primavera que hi ha dins nostre, a punt per esberlar la nostra vida amb vida nova. Benvinguda primavera 2022!!

Equip Nuïtat, Arbúcies, Montseny, Girona, Equinocci de Primavera 2022

Comparteix:

Facebook
Twitter

Altres Articles

RETIRS des de NUÏTAT

Començar de nou. Ciclejar. Com si res. Com tot el que està viu. La primavera ens porta l’energia amagada, guardada, a vegades custodiada, a vegades oblidada. Com ha estat el teu

Llegir més »
Scroll to Top