a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Novetats

Nuïtat > trajecte  > Sóc Home. Sóc

Sóc Home. Sóc

Ens estem qüestionant el món que estem construint. Quina és l’aportació del Masculí en el món? Quina és l’aportació del Femení en el món?

En un món de fissures en el paradigma de l’estat del Benestar, d’allò que vol dir la riquesa i la pobresa, on la crisis de supervivència afecta a més de 2.000 milions de persones, ens està arribant l’hora de qüestionar-nos. Pertànyer a un territori, a un grup ètnic, a un gènere, a una edat, a una religió, a una història pot voler dir, en el món actual, la mort i les morts en massa. Per a nosaltres la proposta d’un sistema Patriarcal amb els valors que implica ha arribat a la fi.

Ens estem qüestionant el món que estem construint. Quina és l’aportació del Masculí en el món? Quina és l’aportació del Femení en el món? I aquests principis com a portadors de Valors i possibilitats.

Portem quatre anys en el projecte Sóc Dona. Sóc que, sota el format de Viatge interior, ha permès crear quatre recipients-espais on les dones ens hem mirat, tocat, preguntat i empoderat.

És des d’aquesta experiència que naix el Sóc Home. Sóc per tal que el Masculí, dins la seva diversitat, pugui trobar un espai i un temps per escoltar-se, mirar-se, tocar-se, ressentir, vibrar i obrir nous camins.
L’experiència del dia a dia ens mostra que el masculí bel·ligerant, el masculí ferralla de fronteres, el masculí dictador fa aigües en una part important de la població la qual cerquem noves maneres de comprendre, noves maneres de dialogar i noves maneres d’actuar.

L’energia femenina, majoritàriament a través de les dones, entra en els equips de treball, en la nutrició de les col·lectivitats-famílies extenses, en el valor del respecte i la compassió, en la possibilitat de rebre’ns els uns a les altres.

Aquest Viatge és un redescobriment al Masculí intern de cada participant des d’una vessant única i personal i des d’una vessant grupal-social i transpersonal.

És una proposta d’auto-exploració dins un Cercle d’homes, els quals viatjaran junts durant un any. Ens trobarem durant 5 dies en aquest any, seguint les estacions, per a posar en comú, xarbotar, vivenciar, destil·lar i reunir.

És un Viatge per explorar amb quin home s’ha convertit cadascun, celebrant i fent dols, permetent que la vida pugui actualitzar-se en cada participant. Mirarem plegats temes centrals com l’agressivitat i la tendresa, les relacions amb la mare i el pare, les relacions amb les dones, la sexualitat, les relacions amb els homes, el paternatge, els projectes avortats, el poder, les il·lusions. Els participants meditaran, cridaran, ballaran, callaran, parlaran, s’escoltaran.

Sóc Home. Sóc és un espai-temps pels homes que volen fer-se una pausa per ells mateixos. Pels homes que volen escoltar-se i sentir-se, replantejar-se. Pels homes que volen prendre força. Pels homes que necessiten parar i cuidar-se. Pels homes que tenen entre mans un canvi. Pels homes joves, i pels que estan fent-se vells.

Crearem un espai on puguin mirar-se, tancar processos inacabats, modificar cursos del riu, re-connectar-se amb el cos i el batec del cor, aprendre noves maneres de demanar i de dir, respectar-se, acompanyar la seva sensibilitat i guiar el seu instint, escoltar d’altres homes i sentir-los. L’ajudarem a revisar les seves relacions actuals i el camí que vol i pot caminar. Practicaran l’entrega, i a entregar-se a forces transpersonals, i també a dir no.

Experienciaran a ser vulnerables entre iguals. Vivenciaran a ser el millor company de sí mateixos en la mesura que es pugui. Vivenciaran poder ser acompanyats amb respecte.

Com ho farem

Som un equip mixt per acompanyar el procés i els processos que s’obrin. L’equip crea les textures i els camps per tal que cadascun i el grup faci les seves troballes i volades.

Farem 5 trobades en un any, i comencem per la primavera. Cada trobada està centrada en un arquetip masculí central per a poder obrir algunes de les forces que els conformen.

Caçador

La tendresa, la força, el jove, l’obertura al món, l’enfoc, els descobriments corporals, l’amor, la identitat, el fet biològic d’estar viu i poder fertilitzar, la necessitat del Jo cos, de la pell, l’instint, els tambors, el pols, el ritme. La innocència, el nen.

Pare

La generació de projectes, els parts, la devoció, els amics, les dones, l’home que ja no és nen i que veu i reconeix el nen, l’home que integra el pare essent Pare, el far, el pare imperfecte que atén les seves necessitats per a poder respectar les dels altres, que posa límits, que és fort i és fràgil, que sap dir que no. El pare que guia.

Xamà

La capacitat de transformar, l’home instintiu, el que viatja per la Consciència, el que sap. La sexualitat. El que transmuta i es transmuta al deixar anar. El que s’actualitza.

Savi o Ancià

El que accepta, el que contempla, el que permet la mort, el que il·lumina la vida, l’observador, el que no s’identifica amb res o s’identifica amb tot, el que no necessita definir-se, la quietud, aquell que mor cada dia una mica.

Home

I acabem el viatge amb un taller d’integració, el de l’Home.

L’equip genera l’espai i retroalimenta perquè cadascú i en grup faci el seu viatge, els seus aprenentatges, re-elabori els seus records, els seus desaferraments, els seus dols, les seves exploracions, com és i com va ser. És l’equip qui acompanya el dolor que es pot obrir, i conté les forces que s’alliberen. I és cada home que es respecta, que s’escolta, que veu, que reflexiona, que es dóna l’oportunitat, que decideix, que prova, que calla, que deixa, que pren, que sent, que respira, que modela, que es dóna veu, que se n’adona, i que es dóna. El viatge permet obrir una porta per donar veu, cos i expressió, per transitar el dolor, la por, la ira, la tristesa i l’alegria de ser humà, de ser l’home que és; permet obrir una finestra interior per a connectar-se amb allò que És.

A més, cadascú tindrà a la seva disposició un Acompanyant-Terapeuta en línia durant tot el Viatge pel que faci falta.

Els participants, a partir de l’exploració, emocions i consciència (cos-sentiment-esperit) s’actualitzen, portant pau a la seva vida, una manera bella de portar amor, consciència i energia masculina al món que estem construint. És la nostra aportació a un món que imaginem en harmonia, respecte, i profundament humà. Els éssers humans, en les nostres identitats diverses, continuem somiant per a Crear. Aquesta és la part de la nostra aportació a la Unitat transpersonal. I have a dream…

 

Si voleu informació sobre grups, dates, preus,…, estarem encantades i encantats de que us poseu en contacte amb nosaltres.

Els teus acompanyants

Som aquí, generant, escoltant, servint i inventant aquest viatge

No Comments

Leave a reply

X