a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Novetats

Nuïtat > Novetats  > Enllocada per la Pau

Enllocada per la Pau

LES DONES DE CATALUNYA ENLLOQUEM LA PAU! 
Per la Llibertat dels Pobles i les Persones, les Dones del Món Gestem la Pau
Les dones de Catalunya clamem un plor per tota la sang vessada, al llarg de centenars d’anys, per un Patriarcat a qui no volem pertànyer. Anem recordant i aprenent, en el dia a dia, noves maneres col·lectives, amoroses, respectuoses, sostenibles i nodridores pel nou món que homes i dones estem construint.
Les dones de Catalunya volem seguir cuidant la Terra de les nostres ancestres amb amor, perseverança i direcció. Cada dia ens aixequem, agraint al Sol i a la Terra, la possibilitat de Recrear un món on hi càpiguen tots els mons, sobretot aquells que han estat exclosos i invisibilitzats: països sencers,  migrants,  indígenes, la tendresa, la confiança, la llibertat d’expressió, de mobilització, de sostre, de pertinença…
Les dones de Catalunya teixim la memòria dels nostres morts i mortes en una Guerra Civil que ens ha matat a fills i filles, nostres i de qualsevol germana, d’ací i d’allí. Qualsevol guerra és la mort dels nostres fills, de les nostres filles.
Les dones de Catalunya estem ben lloques. Sí: ben lloques. Enlloquem una Terra lliura on hi puguem viure dones i homes, xiques i xics, àvies i avis, gent de la terra i la mar que vulgui fer d’aquest petit país la seva casa. 
Les dones de Catalunya tenim les mans per a sembrar els nostres horts, tenim intel·ligència per a obrir nous camins i tenim un cor ric per a fer florir la Terra i els sers que en ella hi vivim.
Les dones de Catalunya sortim de l’ombra, del silenci, de la nit, i venim a donar recolzament a les  atrevides polítiques que estan llaurant fa anys, a les cambreres, les dones de neteja, les enginyeres, les mestres, les empresàries, les ballarines, les bibliotecàries, les secretàries, les metgesses, les estudiants, les biòlogues, les pageses, les conductores, les obreres, les totes, les res… per tal que recordem que ens arriba l’hora de manifestar i compartir la nostra saviesa, els nostres valors i la nostra manera de sentir i mirar el món.
Els valors de la Vida, el Respecte, la Creació i l’Ajuda mútua ens són intrínsecs, i les dones del món ja no volem més sang  de guerra per la nostra Terra i Mare. S’acaba un cicle d’imposició per la força i la violència; s’acaba un cicle de penetracions sense permisos; s’acaba un cicle d’usurpació d’aigües, mars, rius, terres, i fins i tot cels, a la gent dels pobles. 
Naltres som indígenes de la nostra Terra. L’estimem i la cuidem, i la por ja no ens fa por. Del silenci, de la foscor, el Femení obre la Gestació d’un món nou que fa molt temps dones d’arreu hem custodiat. Les germanes som aquí i obrim un res per la pau, la fraternitat i l’alegria.
Les dones del món, les de Síria, les del Kurdistan, les de Guatemala, les de Polònia, les del Iemen, les del Sudan, les del Pakistan, les d’Espanya, les del País Basc, les de la República Catalana… ens aixequem en Peu de Pau, en Cercles de reconeixement recíproc, en incubacions de nous resos, indomables i tendres,  per la LLIBERTAT i la PAU. Ni un pas enrere.
Per aquest motiu ens convoquem el dissabte 4 de novembre, lluna plena, per a fer ENLLOCADA col·lectiva per la Pau i la Llibertat. Juntes aprenem a sembrar, gestar i dissenyar la Creació que la Terra Mare ens demana, la que nosaltres, filles i fills, volem i teixim.
Ens convoquem a les 12 migdia al pàrquing del Turó de l’Home. Des d’allí anirem caminant juntes, en silenci i cantant, cap a les Agudes, on amb el vent, sota el cel i arraulides arran de la Mare, enllocarem i insuflarem les nostres llavors de  pau, llibertat i respecte a tot allò que estem donant a llum, a tot allò que com a poble estem vivint.
Enllocarem juntes la Creació col·lectiva per elevar el seu poder, enfocar la direcció i respirar el gaudi amb la Vida.
Què cal portar?
  • A tu mateixa.
  • Una pedra, una planta, un res, un aliment per ofrenar-ho a la Terra Mare i que puguem insuflar-li el nostre anhel en la quietud compartida de la muntanya.
  • Si vols, un ou medicina de quars rosa, jade, quars blanc, obsidiana,… L’enllocarem durant un parell d’hores, juntes, properes, confiades, per després sembrar-lo, respectuosament, a la Mare, a propet de les alçades.
  • Si vols, algun instrument per a compartir-nos i compartir els nostres cants.
  • Si vols, alguna cosa de menjar, i aigua.
  • Si pot ser, faldilla llarga i bon calçat per arribar a les Agudes. Abrigall si fa fred i per si rebem juntes la lluna plena.
Hi convoquem també els homes que sentin la Crida de la Mare per la Pau i la Llibertat. La vostra presència protegirà el cercle i elevarà la força del Res. 
Xiquetes i xiquets són part de les nostres vides, i ens farà bé que hi siguin si el pare se’n pot fer càrrec.

 

Tota la informació al Facebook: Enllocada per la Pau i la Llibertat


En estos días de claro ruido en los hogares, calles y mares de esta Tierra que nos sostiene, convocamos la comunión entre los pueblos, las comunidades de mujeres, los círculos y os invitamos a alzar el rezo juntas, juntos, visibilizando un nuevo mundo, donde TODAS Y TODOS quepamos.

 
Cerquita del Mediterráneo, en otras latitudes, en el Norte, en el Sur, en el Este, en el Oeste,os invitamos a sincronizaros en Catalunya, en Euskadi, en Colombia, en Francia,en Africa, en las Tierras de todas y en las Tierras de nadie.
 
La convocatoria en Catalunya, se camina en el Turó de l’Home, en el Montseny, donde tienen sede las dos asociaciones que los estamos moviendo.( Nu¨tat Espai y Chi de Lluna).En cualquier lugar, inventaros donde os queréis reunir para sincronizaros con las hermanas, leer el comunicado y plantarnos en la Tierra.
 
 
MANIFIESTO;


LAS MUJERES DE CATALUNYA INCUBAMOS LA PAZ!!
POR LA LIBERTAD DE LOS PUEBLOS Y LAS PERSONAS, LAS MUJERES DEL MUNDO GESTAMOS 
LA PAZ.
 
La mujeres de Catalunya lloramos por toda la sangre derramada a lo largo de 
centenares de años por un Patriarcado al cual escogemos no pertenecer. Y vamos recordando y aprendiendo, en el día a día, nuevas maneras colectivas, amorosas, respetuosas, sostenibles 
y nutricias para convivir en el nuevo mundo que hombres y mujeres estamos construyendo.
 
Las mujeres de Catalunya queremos seguir cuidando la Tierra de nuestras ancestras con amor, perseverancia y dirección. Cada día nos levantamos, agradecemos al Sol y a la Tierra la 
posibilidad de Recrear un mundo donde quepan todos los mundos, especialmente aquellos que 
han estado excluídos e invisibilizados: paises enteros, migrantes, indígenas, la ternura, la confianza, la libertad de expresión, de movilización, de techo, de pertenencia, .
..
Las mujeres de Catalunya despertamos la memoria de nuestros muertos y muertas en una Guerra Civil que nos ha matado a hijos e hijas, nuestras y de cualquier hermana, de aquí y de allí. Cualquier guerra es la muerte de nuestros hijos, de nuestras hijas.
 
Las mujeres de Catalunya estamos bien cluecas y bien locas: queremos incubar una Tierra libre donde podamos vivir juntos hombres y mujeres, niños y niñas, abuelas y abuelos, gente de la tierra y 
del mar que quiera hacer de este pequeño país su casa.
 
Las mujeres de Catalunya tenemos manos para sembrar nuestros campos, tenemos inteligencia para abrir Nuevos caminos y tenemos un rico corazón para hacer florecer la Tierra y los seres que en ella vivimos.
 
Las mujeres de Catalunya salimos de la sombra, del silencio, de la noche, y venimos a dar apoyo a las atrevidas políticas que levan labrando algunos años, y también a las camareras, las mujeres de la limpieza, las ingenieras, las maestras, las empresarias, las bailarinas, las conductoras, las obreras, las todas, las nada… para que podamos recordar que nos llega la hora de manifestar 
y compartir nuestra sabiduría, nuestros valores y nuestra manera de sentir y mirar el mundo.
 
Los valores de la Vida, el Respeto, la Creación y la Ayuda mutua nos son intrínsecos, y las mujeres del mundo ya no queremos más sangre de guerra para nuestra Tierra y Madre. Se termina un ciclo de imposición de la fuerza y la violencia; se termina un ciclo de penetraciones sin permisos; se termina un ciclo de usurpaciones de aguas, mares, ríos, tierras, e incluso de 
cielos, a la gente de los pueblos.
 
Nosotras somos indígenes de nuestra Tierra. La amamos y la cuidamos, y el miedo ya no nos da miedo. Desde el silencio, la oscuridad, el Femenino abre la Gestación de un nuevo mundo 
que hace muchos años mujeres de tantos lugares llevamos custodiando. Las Hermanas estamos aquí y abrimos un rezo por la Paz, la Fraternidad y la Alegría.
 
Para el encuentro:
 
Qué hace falta llevar?
A ti.
Una piedra, una planta, un rezo, un alimento para ofrendarlo a la Tierra Madre y que le podamos insuflar nuestro anhelo en la quietud compartida.
Si quieres, un huevo medicina del mineral que te apetezca para incubarlo juntas un buen rato y después, próximas y confiadas, podamos sembrarlo, respectuosamente, en la Tierra.
 
Si quieres, algún instrumento para compartir nuestros cantos.
Si quieres, algo para comer, y agua.
Si puede ser, falda larga y algo de abrigo por si esperamos juntas la luna grande.
Convocamos también a los hombres que que sientan la llamada de la Madre. Vuestra presencia protege el Círculo y eleva la fuerza del Rezo.
 
AHO!
 
*Niñas y niños son parte de nuestras vidas, y nos hará bien que estén y que el padre-hermano
pueda hacerse cargo.
 
Información en el face: Enllocada per la Pau i la Llibertat
 
 
Farners Aymerich y Montse Guardiola

No Comments

Leave a reply

X