a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

Novetats

Nuïtat > Novetats  > El nostre niu

El nostre niu

 

…com diu Lluís Llach, aprendre a fer un niu amb les mans…

…potser l’aprenentatge és aquest. Cada dia.

Cada dia aprendre a fer un niu amb les mans amb cada gest, cada mirada i cada intenció que ens arriba carregada d’amor. Durant el dia, n’hi ha molts d’aquests branquillons: surt el sol, el gaig custodiant el bosc, un amic que arriba a la porta per a fer-te una abraçada simplement, trobar-se el foc fet quan s’arriba a casa, el caqui que madura sol a l’arbre, les estrelles cada nit, impertorbables en les seves pertorbacions… un reguitzell de branques, d’intents i d’escalfor per a fer de cada dia una estona de significat, de bon tracte, un lloc on donar-nos de menjar per a poder créixer. Créixer plegats, plegades.

Amb plaer us fem arribar l’intent d’un petit niu, amb branques d’herbes, d’arbres fruiters, de dolor humà, d’anhels grans i petits, de moltes hores d’escolta, de molts cossos tocats i ballats, de postes de sol i de focs abraçats per cors. Un niu, de nits i de sols, perquè puguem desplegar-nos plegades, plegats. Un niu, tocat per les tramuntanes de les convulsions socials i polítiques. Un niu, desordenat a estones pels huracans dels trencaments i els dols. Un niu, brillant de somnis i de ganes. Un niu buit perquè hi capiguem. Un niu tebi per a cargolar-nos-hi. Un niu d’ensurts per a despertar-nos. Un niu de riures i carícies per a rascar-nos l’esquena. Sigui, com sigui, un niu per aprendre a volar.

En mans, si poguéssim, sortit entre lletra i lletra, us faríem arribar el niu de Nuïtat, ben nu, ben U. Aprenentes de la vida, aprenent a fer nius amb les mans, per a tornar el gest en la nostra vida. Aprenent a fer un niu per aprendre a volar plegades i plegats en aquest planeta de Cel i Terra. Un niu com una ofrena…

No Comments

Leave a reply

X